Tommys guppyblogg

Tommys guppyblogg

Vad händer hos Tommy?

Här får ni följa vad som händer i mitt guppyrum

Tyska Bobergslyror

Pågående ProjektPosted by Tommy Sat, May 31, 2014 12:45:31

För några dagar sen fick jag ett paket fisk ifrån Micke (SGS) med en tyskt ursprung, som kan bli ”bobergslyror” på sikt. Tack Micke för du delade med dig av projektet!

Har införskaffat fyra nya akvarium som ska fungera som bas för det här projektet. Just nu går samtliga ynglen i ett 63 liters (saltat) karantäns-akvarium. Kanske onödigt att salta dom men har fått det som vana på senare tid när nya stammar introduceras i fiskrummet. Inom 10 dagar kommer jag starta upp två akvarium till för att börja dela upp ynlgen i hanar/honor. Fiskarna är livliga och verkar växa fort trots att jag bara utfodrar två gånger per dag. F1 är korsade med HS vita honor och kommer därför kräva en del sortering i dess avkomma.

Sändningen består av cirka 130 yngel i f2. Se bilder nedan.Vidare kommer jag sortera bort Asienblått och albino anlagen ur f2.Cirka 50 % av hanarna kommer filigranmönstrade medans resten kommer bära HS. Hs-hanarna kommer det inte odlas vidare på.

I f3 kommer även HS-honor att sorteras bort. Ett ständigt mål kommer vara att förbättra fenformerna för att till slut få till något som liknar en värdig lyra.

Så här kan en Bobergslyra se ut! Se bild nedan.Har även en idé om ett sidoprojekt där stammen korsas med WS-honor, men det ligger en bit framåt.

Bild på en WS-hane. Se bild nedan.Om någon i Göteborgstrakten känner att dom vill ta del av projektet, är ni välkommna att kontakta mig.

//mvh
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Milla Wed, November 19, 2014 19:57:25

Hejsan! Tänkte höra om du säljer och skickar fisk? Mvh mirjajarefors@gmail.com