Mickes guppyblogg

Mickes guppyblogg

En blogg om min guppyodling.

Besök gärna Svenska guppysällskapets hemsida: guppys.se

Platylotteri

OdlingPosted by Micke Norberg Wed, April 13, 2011 21:48:20

I Berlin fick jag en platyhona som bar på albino av Claus Osche. http://www.guppys.se/mickesguppy/index.html#post69 Jag parade henne med mina egna bleeding heart platy i förhoppningen att senare kunna få fram albino bleeding heart. Hälften av ynglen efter den ursprungliga honan ska bära på albino men det går inte att veta vilka... Så till lotteriet, nu har jag satt ungefär 25 honor i yngelburkar och väntar på det första albinoynglet. Redan har fyra honor fött utan att ge ett endaste albinoyngel.

F1 ser lite olika ut, det här är två kometer (de svarta stjärtfenskanterna) som av nån anledning också alltid verkar vara större och på nåt sätt mindre kurviga:

Här är två bleeding heart hanar med wagtail-fenor, röd tigrering, röd ryggfena och rygg samt bleading heart-teckning, som uppvaktar en wagtailhona.

Fiskarna har två olika grundfärger, vit och gul, så ev. albinoyngel bord inte sticka ut särskilt mycket och klarar sig förhoppningsvis undan hungriga mödrar.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.