Björns guppyblogg

Björns guppyblogg

Mest bara guppys

Här berättas den spännande följetongen om vad som händer i mitt guppyrum

Röd neon jul

2013Posted by Björn Fri, December 20, 2013 23:59:02

Så var det juletid igen och som vanligt kommer det lite bilder på röda guppies. Denna gång är det senaste generationens avelshanar i min röd neonstam. Tror att denna linje kan leverera riktigt snygga utställningsfiskar inför nästa år.

Här kommer så julefiskarna

God jul och gott nytt år till alla som följer min blogg!

MVH Björn



Lite grönt

2013Posted by Björn Mon, December 16, 2013 22:23:45

Tänkte idag visa lite hur det går med mitt gröna projekt. Mitt slutmål är en helgrön fisk så småningom men till en början ska de åtminstone vara så gröna som möjligt på kroppen. Är bara i andra generationen i just denna kombination men visst finns det härliga gröna toner att jobba vidare på…

Här kommer avelshanarna

MVH Björn



Grundfärg vit

2013Posted by Björn Tue, December 03, 2013 23:07:47

Har av misstag (p.g.a. för mycket korsande) fått fram en guppy i grundfärg vit i resterna av min galaxystam. Vit är dubbelrecessiv grundfärg och består både av blond och blå (i detta fall hellblau). Egentligen är fisken inte så spektakulär men vit är en ovanlig grundfärg så det är det som är det spektakulära. Så här kommer bilder på galaxyhanen i grundfärg vit ibland med två bröder en blond och en grå.

Den vita hanen
Här kan ni jämföra grundfärg vit (överst) och blond

MVH Björn



Tyska Boberglyror

2013Posted by Björn Thu, November 21, 2013 23:00:50

Eftersom jag har fått tag på de riktiga Boberglyrorna har jag i princip tömt mina akvarier på de ”Tyska Boberglyrorna” (egentligen mer dubbelsvärd än lyra men vi kallar stammen för lyra för den var lyraliknande en gång i tiden) men jag har inte tömt mitt fotolager på bilder på avkommorna från dessa. Egentligen tror jag att både de riktiga och de tyska Boberglyrorna har ett gemensamt ursprung någon gång i tiden eftersom de är så lika men det är roligare att ha avkommor till de ”riktiga” Bobergfiskarna. Här kommer först anfäderna från Tyskland

Här kommer avkommorna till de Tyska Boberglyrorna.

Dessa är de mest lyrlika och de har X-bunden filigran på X-kromosomen.

Här med X-bunden japanblå

Strössel X

Så avslutar vi med två riktiga Boberglyror.
Mer om dessa i senare inlägg när ynglen vuxit upp.

MVH Björn



Metallik och japanblått

2013Posted by Björn Wed, November 13, 2013 20:02:48

Eftersom jag aldrig blir nöjd med de flesta av mina stammar utan bara korsar vidare, så kommer jag heller aldrig framåt. Detta verkar många av oss guppyodlare som lider av denna förbannelse. Det är de odlare som lyckas hålla fast vid ett avelsmål med samma stam några år som är de som verkligen åstadkommer en stor odlingsgärning. Nu får det vara slut på gnällandet istället blir det ju många blogginlägg av alla nya varianter som jag åstadkommer i min obeslutsamhet. Har nu korsat min metalliklyrhane med X-bunden japanblått och är lite unga hanar från denna korsning.

Planen är att det så småningom ska bli utställningslyror med gulgrön framkropp, ljusblå bakkropp och gula fenor, vi får se ifall det blir något av med det…

MVH Björn



APW och snakeskin

2013Posted by Björn Sat, October 26, 2013 18:24:37
Har korsat APW (Y-bunden) med snakeskin och här är resultatet.
På sista bilden här ovanför ser ni bl.a. en APW hane utan snakeskin. Synd att det inte går att få till svärd på APW, åtminstone vad jag vet.

MVH Björn

Japanblå

2013Posted by Björn Wed, October 16, 2013 20:40:57
Har inget märkvärdigt att visa idag utan bara några hanar ur senaste generationen av japanblå. De är ganska bra formmässigt men i mitt avelsmål ingår att de ska ha en starkt grön framkropp och tills dess är det en bit kvar. De som har grön framkropp har ofta väldigt dåliga svärd men med tiden kommer det att komma ett genombrott. Vänta bara!MVH Björn



Blue star röd neon och Boberglyra

2013Posted by Björn Wed, October 02, 2013 22:11:52

Har redan korsat blue star med olika guppystammar och nu som avslutning (?) provade jag röd neon X-bunden och resultatet blev ganska trevligt. Så det finns inget mer att orda om här kommer bilderna.

Som avslutning kan jag nämna att jag har återfunnit den "utdöda" ”Boberglyran” . Här kommer en första suddig bild, bättre bilder kommer sen när jag fått yngel. Jag vill inte störa hanarna nu i sitt viktiga "arbete".

Det finns en fantastisk historia om hur vi återupptäckte Boberglyran och hur den har överlevt fram tills nu men den historien kommer i nästa nummer av vår medlemstidning.

MVH Björn

Next »