Björns guppyblogg

Björns guppyblogg

Mest bara guppys

Här berättas den spännande följetongen om vad som händer i mitt guppyrum

Ny kamera

2009Posted by Björn Tue, December 29, 2009 17:41:12

Hejsan alla guppyfrälsta

Har skaffat en ny kamera så här ser de julröda japanblå ut med den...

Med lite övning blir det nog ännu bättresmiley

MVH Björn

Jag kan inte hålla mig, har tagit en ännu bättre bild nu här är den

Björn

Julröda japanblå

2009Posted by Björn Mon, December 28, 2009 14:04:59

God fortsättning på alla

För att få lite julstämning tänkte jag visa hur min senaste generation av japan blå ser ut. Jag hade lite tur i en korsning med honor från min röd neonstam med japan blå hanar. För normalt är röd neon Y-bundet men hos en av honorna hade det skett en överkorsning så att anlaget hade korsat över. Så här såg alltså min förra generation ut innan röd neon hade korsats in i stammen.

I nästa generation hade jag alltså turen att korsa dessa hanar med en hona som hade haft en överkorsning. Detta visste inte jag innan ynglen började växa upp och de började visa röda färger.

Så pga av ödets nyck har jag nu lyckats förena två normalt sett Y-bundna anlag i en och samma fisk. Visst är guppyavel roligt och intressantsmileysmiley

Ja visst ni kanske vill se hur de ser ut...

På återhörande...

MVH Björn

Björn presenterar stolt lazuli DS röd

2009Posted by Björn Sun, December 13, 2009 14:14:34

Björns guppyavel presenterar stolt lazuli dubbelsvärd röd smiley. Denna stam är dock inte färdig på något sätt men den är min favorit just nu. Den har två tydliga färgkomponenter, lazuli ljusblåframkropp (Y-bunden) och den rödblåaktiga bakkroppen inklusive svärd och ryggfenefärgen (X-bundet). Här är två av de unga hanarna i F2 (andra generationen från det att stammen var en triangeltyp) undrar du hur F1 såg ut, se första inlägget.

Jag hoppas mycket på den här stammen, nu gäller det bara att få till ryggfenan så den blir mer enligt standarden för dubbelsvärd. Nu passar formen till triangeltypen men det är inte så konstigt då farfar såg ut så här och ryggfeneformen verkar ärvas från far till son.Ja det här väl allt för denna gång.

MVH Björn

Lazuli guld

2009Posted by Björn Sun, December 06, 2009 00:38:37

Då vi beställde från Gernot Kaden sommaren vill jag ha lazuli trianglar i grundfärg guld. Dessa fiskar hade han inte då, så jag köpte de i grundfärg grå istället (se första inlägget). När jag sedan fick nys om att Olle Boberg hade köpt galaxy i grundfärg guld, tänkte jag varför inte använda dessa för att själv skapa lazuli guld. Så här såg galaxy guld hanen ut.

Jag använde dock inte hanen utan en guld hona av samma stam och en hane av lazuli triangel i grundfärg grå (se första inlägget). Resultatet av denna korsning blev detta. Syns tydligt att det var honorna som bar på filigranmönstret (ormskinnsteckningen).

Här syns knappt det blå lazulifältet på framkroppen. I nästa generation kom "guldfiskarna"

Detta är en av de snyggaresmileysmiley

Här är några fler guldisar från samma generation

Som ni ser finns det både trianglar och spadstjärtar bland fiskarna, vi får väl se hur stammen utvecklar sig i framtiden.

MVH Björn

Mitt senaste fynd

2009Posted by Björn Sat, November 14, 2009 17:56:18

Hejsan guppyvänner

Jag var i en zooaffär för ett tag sedan och hittade några guppies som jag inte kunde motstå. De hade en grön framkropp och jag har inte sett några liknande tidigare. Givetvis var jag tvungen att köpa tre sycken. Så här ser de ut:

Visst är de häftiga! Först gissade jag på att de kunde ha liknande genetik som de på länken: http://www.guppywest.com/green.htm

Men nu är jag mer osäker, vi får se vad korsningsförsöken visar, har korsat de med honor från flera stammar för få mer information. Tanken är att jag ska skapa en grön dubbelsvärdsguppy. Jag har stora förhoppningar på de här fiskarnas gener så det ska bli intresant och se hur avkommorna blir.

MVH Björn

Pink

2009Posted by Björn Tue, October 27, 2009 22:08:31

Hejsan alla, det händer inte så mycket på hemsidan just nu p.g.a. jag har fått pratikjobb och dessutom håller jag på skriva om grund- och täckfärgerna och detta är ett omfattande arbete. Och under arbetet hittade jag på en bild på en hona i grundfärg pink. Om ni inte vet vad grundfärg pink är, får ni vänta tills jag publicerar artikeln om grundfärger här på hemsidansmiley.Så här ser hon utsmiley

MVH Björn

Första inlägget

2009Posted by Björn Sun, October 11, 2009 18:56:00

Hejsan alla guppytokiga, va kul att ni har hittat hit. Här kommer jag att visa lite guppybilder och berätta om mina galna odlingsprojekt. Här kommer det första: Jag har försökt att skapa en dubbelsvärdsstam av min lazuli triangelstam. Alltså jag tog en sån här hane:

Dessa hanar parade jag med honor från en wiener smaragd dubbelsvärdsstam. Resultatet blev väldigt snygga fiskar, dock utan färg på ryggfenan, men vänta ni bara tills ni får se nästa generation, de börjar färga ut nu...Här är dock en bild på första generationen.

På återhörandesmiley

Björn